X
Welkom bij Sportcentrum Rolpeal!

Geplaatst op: 20 december 2023

 

Nog maar even en dan is het Kerst en zoals gebruikelijk heeft Sportcentrum Rolpeal dan een aangepast rooster. Tussen Kerst en oudjaarsdag vinden ook de eerste Workumer Winterspelen plaats. CIOS student Thijs Kiwiet heeft als stagiair in de Rolpeal de opdracht meegekregen om de Workumer Winterspelen te gaan organiseren. Samen met hulp van diverse sportaanbieders is er een prachtig programma ontstaan. ’s Middags vanaf 13.00 uur voor de jeugd en ’s avonds vanaf 19.00 uur voor 16+ en volwassenen.
Op woensdag 27 december is er een wandelroute vanaf de Rolpeal via Mariënacker naar het centrum en weer terug. Waarbij er een spelonderdeel is in Mariënacker, op de Merk en aansluitend in het zwembad.
Donderdag 28 december is er een fietsroute vanaf de Rolpeal, met een activiteit in de Ikkers, diverse activiteiten op het ijsbaanterrein, Hoek fan de stal en wordt er afgesloten in de sportzaal.|
Vrijdag 29 december is er ’s middags nog freerunning en ballskills in de sporthal en kan de jeugd aansluitend op eigen kosten gaan discozwemmen. Ook geschikt voor kinderfeestjes die eigenlijk dit jaar nog moeten plaatsvinden.
De prijsuitreiking en een bonusactiviteit van de winterspelen is op maandag 1 januari op het ijsbaanterrein, maar daarover later meer. Deelnemen aan de activiteiten is in teamverband van 4 tot 6 personen. Uiteraard is het mogelijk om meerdere personen voor 1 team paraat te hebben, maar er moet dan per dag geselecteerd worden. Want er mogen maximaal 6 personen punten proberen te verzamelen bij de betreffende activiteiten. Het is ook geen verplichting om als team alle dagen in actie te komen, maar het geeft natuurlijk wel de grootste kans om sportiefste ploeg van het jaar te worden door wel overal bij aanwezig te zijn. Want alleen aanwezigheid levert al punten op. En dan is er nog de bonusactiviteit op 1 januari. Dat kan zomaar een flinke bonus zijn, want hoe sportief is het om voor het grote publiek het koude water van de ijsbaan te trotseren!
Om deel te nemen zijn er drie leeftijdscategorieën: 6 t/m 12 (met volwassen begeleider), 12 t/m 16 en 16 + volwassenen. Ben je 12 of 16 jaar dan heb je dus nog de keus in welke categorie je gaat meedoen. Want het is natuurlijk heel leuk om een team te vormen met klasgenoten, (sport)teamgenoten, vrienden, familie, buurtgenoten of collega’s.
Na de gezellige kerstdagen met ongetwijfeld diverse lekkernijen is het heerlijk om de dagen daarna in actie te komen. En het zijn geen onderdelen waarvoor je atletisch moet zijn, dus iedereen kan meedoen.
Enthousiastelingen kunnen zich aanmelden via sportcentrum@rolpeal.nl o.v.v. teamnaam, teamleden + leeftijd. Heb je geen team, maar wil je wel meedoen? Niet getreurd en meld je individueel aan. Van de individuele aanmeldingen worden teams samengesteld. Het leuke daarvan is dat je misschien wel nieuwe mensen leert kennen. Wat zou het leuk zijn dat deze eerste editie een daverend succes gaat worden en dat het mede daardoor een vervolg gaat krijgen. De kosten bedragen eenmalig, dus voor 3 dagen € 5 per teamlid. Voor de jeugd is dat inclusief vrijzwemmen op woensdagmiddag 27 december en voor de 16+ en volwassen is dat inclusief een kleine bittergarnituur op de woensdag- of donderdagavond in het sportcafé. De tweede week van de kerstvakantie is er tijdens het vrijzwemmen op 3, 4 en 5 januari ’s middags van 13.00 tot 15.00 uur een opblaasstormbaan als extra attractie in het zwembad. Op zaterdag 6 januari organiseert de zwemvereniging een water & ijs activiteit. Meer informatie is te vinden op www.rolpeal.nl