X

Geplaatst op: 15 november 2022

Volg het WK vanuit dé huiskamer van Workum

De huiskamer van Workum, dat is wat het sportcafé van Sportcentrum Rolpeal graag wil zijn. Het is het centrale hart tussen zaalsporten, zwemactiviteiten en de voetbalvelden, waar vooraf, tijdens of na afloop een kop koffie of wat anders besteld kan worden. Voor een gezellige sfeer zijn de dames van de versiering weer begonnen en hebben al wat herfsttinten aangebracht. Ondertussen is dat aangevuld met Sint en Piet versiering en na 5 december volgt de kerstversiering, terwijl er ook nog een WK voetbal gaat plaatsvinden. Dankzij deze creatieve dames voelt de ruimte nu al wat warmer aan. Op de achtergrond is er ook nog een werkgroep aan het brainstormen om met grotere ingrepen bij te dragen aan een gezelligere omgeving. Door de relatief korte periode dat het prachtige sportcentrum gestart is en de vele coronamaatrelen is er nog geen reserve opgebouwd voor grote investeringen op dit gebied Daarom moet er creatief gekeken worden naar mogelijkheden. Vanuit de oude Pipegaal zijn al kasten e.d. overgenomen. Deze mobiele kasten kunnen ingezet worden als spelletjeskast of voor tekenspul voor kinderen, maar ook als mobiele afscheiding om de kantine knusser te maken. Om de kasten in een kleur te krijgen die beter aansluit bij het huidige interieur van de Rolpeal is er behoefte aan vrijwilligers die de kasten willen verven. Om de kasten wat meer hoogte te geven als afscheidingswand is Sportcentrum Rolpeal op zoek naar grote kamerplanten. Er is ook nog geen vulling voor de spelletjeskast. Mocht iemand overtollige kamerplanten en/of gezelschapspellen thuis hebben, dan kan er een mail gestuurd worden naar info@rolpeal.nl Dit is ook het mailadres om je aan te melden als vrijwilliger om de kasten te voorzien van een nieuwe kleur, maar ook wanneer je graag achter de bar wil staan en onderdeel wil zijn van de gezellige huiskamer.
WK voetbal
Komende zondag start het WK voetbal en het Nederlands elftal heeft maandag 21 november de eerste wedstrijd. Voor de wedstrijden van Nederland wordt er een tribune in het sportcafé geplaatst en kan er een zitplaats gereserveerd worden. Deze reservering is in combinatie met twee consumptiemunten en een warme hap naar keuze in de rust of na afloop van de wedstrijd. Tevens kan er een voorspelling van de uitslag gedaan worden met kans op een leuke prijs. Reserveren kan op www.rolpeal.nl

Af en toe wordt de huiskamer door o.a. de activiteitencommissie van voetbal en volleybal wel eens ingericht voor een feestje met muziek. Zaterdag 26 november vanaf 17.00 uur is het weer tijd voor een feestje. Dan zal Willem Twijnstra de muzikale (peper)noten verzorgen tijdens de WK disco. Trek iets leuks van oranje of een andere WK deelnemer aan en de sfeer is snel gemaakt. Rond de klok van zeven wordt er een groep Spanjaarden verwacht en zal er o.a. een verloting plaatsvinden.
Daarnaast zullen er deze winter meer leuke activiteiten plaatsvinden, zie de advertentie elders in deze krant, dus loop gerust eens even binnen om een kijkje te nemen en de sfeer te proeven.