X
Welkom bij Sportcentrum Rolpeal!

Geplaatst op: 2 februari 2022

Nu de horeca weer open mag komt de Rolpeal eindelijk weer helemaal tot bloei!
Hoogste tijd om mij even voor te stellen aan degenen die mij nog niet kennen.

Mijn naam is Theunis Wouda, 41 jaar oud en mijn hele leven al woonachtig in Workum.

Als betrokken Workumer zet ik mij graag in voor de samenleving. Zo heb ik in het bestuur van Plaatselijk Belang en Promotie Workum gezeten. En ben ik tegenwoordig nog voorzitter van Stichting Buitensporten Workum, het samenwerkingsverband tussen de diverse gebruikers van het ijsbaanterrein. Daarnaast ben ik actief betrokken bij diverse sportevenementen.

Organiseren, verbinding zoeken en samenwerken met vrijwilligers waren de grootste redenen om te solliciteren op de functie als manager van de Rolpeal. Nu ik het vertrouwen van het bestuur heb ik gekregen, is het aan mij om er een succes van te maken!

Hiervoor heb ik zo’n 15 jaar voor Hunter/ Bioracer sportswear gewerkt. Dit is een specialist in het produceren van schaats-, wieler-, triathlon-, hardloop- en vrije tijdskleding. Ik heb daar met veel plezier gewerkt, maar wilde deze unieke kans niet voorbij laten gaan. Op Oudejaarsdag heb ik in Heerenveen mijn laatste werkdag gehad en op maandag 3 januari ben ik in de Rolpeal begonnen. Vooraf had ik nog wel wat vrije dagen opgenomen om alvast met Esther mee te lopen en wat praktische zaken eigen te maken. Gelukkig kan ik nog steeds een beroep doen op Esther haar kennis, want bij een nieuwe start komt er veel op je af. Hoewel de bezitting dat niet deed vermoeden. In mijn eerste week was er ’s ochtends namelijk alleen leszwemmen en was het prachtige gebouw ’s middags leeg en donker. Dat zorgde voor een triest aanblik. Gelukkig volgden daarna snel de scholen met gym in de zaal en het zwemmen. De volgende stap waren meer sporten tot 17.00 uur en nu is er gelukkig volop actie met zelfs weer horeca. Nog wel op basis van een geldige QR code, maar ik hoop dat de bezoekers en gebruikers begrijpen dat wij ons aan deze maatregelen moeten houden.

Meer actie betekent ook dat we dagelijks weer meer vrijwilligers nodig zijn. Voor de vrijwilligers is het ook een vervelende periode geweest met dan weer open, dan weer (half) dicht. Hopelijk blijven de vrijwilligers ons trouw en hebben zij ook weer zin om vol enthousiasme aan de slag te gaan. Sta je op de vrijwilligerslijst en ben je voor een langere periode niet meer actief geweest? Schuw niet om ons weer te helpen! Sta je nog niet op de lijst, maar lijkt het leuk om ook onderdeel van de Rolpeal familie te worden?  Laat het ons weten! We gaan actief inzetten om de verbinding met elkaar sterker te maken. Alleen met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat de realisatie van dit schitterende gebouw en de exploitatie een goede toekomst krijgt.

Mei elkoar, foar elkoar!