X
Welkom bij Sportcentrum Rolpeal!

Bewegen in het water is gezond.

Juist als je gezondheidsklachten hebt of herstellende bent van een ziekte of operatie. Maar in zo’n situatie kan de stap om te gaan zwemmen best groot zijn. Daarom geven fysiotherapeuten Heleen Knol en Anke de Vries van Fysiotherapie Workum en zweminstructrice Afke Hooghiemstra iedere woensdag één-op-één begeleiding tijdens Therapeutisch Zwemmen. “Die samenwerking zorgt ervoor dat we een plan op maat kunnen maken, zodat zwemmen voor iedereen mogelijk is,” vertelt Heleen. Afke: “Binnen zwembad de Rolpeal bieden we meerdere mogelijkheden om op jouw niveau te kunnen sporten en bewegen. Therapeutisch zwemmen is daar één van. Heleen, Anke en ik maken daarbij een beweegplan op maat, zodat iedereen lekker kan komen zwenimen. Ongeacht je (tijdelijke) fysieke beperking. Zo is zwemmen ineens binnen handbereik, voor iedereen. En dat is precies waar therapeutisch zwemmen om draait, zo vult Heleen aan. “Het is een soort fysiotherapie, maar dan in het water. Zwemmen vermindert de belasting op je gewrichten, terwijl je wel werkt aan het versterken van je kracht, stabiliteit en mobiliteit. Dat maakt het een prachtige manier van bewegen die perfect past bij een gezonde leefstijl.”

Hoe lang het traject van Therapeutisch Zwemmen duurt hangt volledig af van je persoonlijke situatie. Sommige mensen komen een paar keer, om vervolgens door te stromen naar het groepszwemmen. Voor hen is het vaak spannend om te beginnen, omdat ze bijvoorbeeld graag willen afvallen en zich onzeker voelen. Zodra ze merken dat ook zij op deze manier kunnen bewegen, is de spanning er vanaf en durven ze het aan om in de groep mee te doen. Anderen komen vaker langs, bijvoorbeeld omdat ze gerichte hulp nodig hebben door een aandoening of ziekte. Hoe vaak iemand langskomt en wat we doen bepalen we samen,” vertelt Heleen.”

“ledere woensdagochtend ben ik aanwezig om op afspraak één op één met iemand te zwemmen. Voor we starten met Therapeutisch Zwemmen hebben nieuwe zwemmers een intake bij Heleen, Anke en mij. Daarin kijken we samen naar de mogelijkheden en maken we een plan op maat. De trainingsdoelen houden we iedere week bij met behulp van een sporthorloge van Fysiotherapie Workum. Zo kunnen we precies bijhouden of het plan zijn vruchten afwerpt. Daardoor hebben we tydens onze afspraak zoveel mogelijk tijd om lekker te bewe[en en vooral plezier te maken in het water,” aldus Afke. Heb je vragen, of wil je eens overleggen of Therapeutisch Zwemmen iets voor jou is? Neem dan vrijblijvend contact op met Afke Hooghiemstra via afke@rolpeal.nl of Heleen Knol via 06-42 75 32 23.

Wanneer is er Therapeutisch Zwemmen: klik hier

Aanmelden: klik hier