X
Welkom bij Sportcentrum Rolpeal!

Geplaatst op: 20 april 2023

Meivakantie en en leuke tip als afsluiting van seizoen 

 

De zwembadprogrammering is voor de eerste week van mei aangepast. Het aangepaste rooster is te zien op www.rolpeal.nl en in de advertentie elders in deze krant. Het aangepaste rooster bevat weer een combinatie van vrij- en banenzwemmen. De zwemlessen en doelgroepen komen van 1 t/m 7 mei te vervallen. 

Net als de voorgaande schoolvakanties is er in de meivakantie ook een sportfestijn. Deze keer op zaterdag 29 april. De scholen hebben twee weken meivakantie, dus dan valt deze datum mooi in het midden. De dag begint met een actie vanuit de zwemvereniging waarbij een zwemcoopertest kan worden afgelegd tussen 7.30 en 9.30. Je zwemt daarbij in 12 munten zoveel mogelijk baantjes. Na afloop staat er ontbijt en gebak klaar en er zijn geen kosten aan verbonden. Het is voor iedereen in alle leeftijden die in bezit is van de zwemdiploma’s.
Vanaf 10 uur is er een kaatsclinic voor de leeftijd 7 t/m 12 jaar in de zaal. Aangezien dat dit een last minute toevoeging is, staat dit niet in de advertentie. Voor de jeugd zijn er leuke oefeningen en de ouders kunnen bijgepraat worden wat nou precies de bedoeling is bij deze interessante Friese sport.
Workum heeft geen basketbalvereniging, maar heeft wel een paar inwoners die de sport in competitie spelen of gespeeld hebben. Zij gaan een leuke clinic verzorgen van 11 tot 12 voor de jeugd van 7 t/m 12. Tussen 12 en 13 uur is er een pauze. Het sportcafé is geopend, dus blijf vooral hangen.
Voor de jeugd gaat het na de pauze verder met jeugdatletiek in de zaal voor de leeftijd 7 t/m 12 jaar.
Vanaf 13 jaar en volwassenen gaan zich dan wagen aan het basketballen.
Het sportfestijn wordt afgesloten met een hardloop clinic buiten voor de leeftijd vanaf 13 jaar en volwassenen, waarbij er na afloop gedoucht en nagepraat kan worden in de Rolpeal. Deelname aan alle sportonderdelen is gratis.   

De seizoenen van de meeste sporten lopen ten einde. Een leuk moment om met je team een leuke afsluiting te doen en daarvoor hoef je niet ver van huis, want dit kan in Sportcentrum Rolpeal.
Voor de jeugd is er in het zwembad een thema pool escape, zeemeerminzwemmen of sport & spel (waterpolo, volley-, voet- en basketbal in het water) mogelijk. Deze twee thema’s kunnen op bepaalde vrijdagmiddagen, maar ook  op vrijdagavond, plaatsvinden van 19.00 tot 20.30 uur wanneer er geen discozwemmen is. Patat, limo en een ijsje er bij en het feest is compleet. Om dit extra te stimuleren geeft Sportcentrum Rolpeal 10% korting op de themafeestjes in de maanden mei en juni 2023. Naast de sportteams kunnen ook verjaardagsfeestjes gebruik maken van deze korting op themafeestjes. Voor oudere jeugd en volwassen is er zeker ook wat mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden en neem contact op via info@rolpeal.nl of 0515-541964.