Zwembad

Na de bekendmaking van eerdere maatregelen rondom Corona is door het bestuur besloten de herstelwerkzaamheden aan het zwembad op te laten pakken. Dit betreft de coating van de wanden en de vloer van het bad zelf. Dit zou het ideale moment zijn zonder dat we hiervoor apart het zwembad moeten sluiten. Na het leegpompen van het zwembad werd echter pas duidelijk hoe omvangrijk de schade hieraan is. Wij zijn hier als bestuur zelf ook van geschrokken en de werkzaamheden kosten meer tijd dan verwacht. Na de laatste persconferentie 6 mei jl. blijkt dat zwembaden vanaf 11 mei de deuren weer mogen openen, helaas is dit in de Rolpeal nog niet het geval. Mede door de discussie die is ontstaan in het aanwijzen van de verantwoordelijken van de problemen betreffende de coating, is er veel tijd verloren. Nu de werkzaamheden omvangrijker zijn dan verwacht, rekenen wij erop dat ons zwembad per 1 juli weer open gaat.

Dit zal dan direct volgens het zomerrooster zijn, deze wordt in juni bekend gemaakt via social media en onze website. Ook zal het protocol rondom het zwemmen bekend gemaakt worden via de website en de Friso. Dit alles natuurlijk met inachtneming van de dan geldende Corona maatregelen.

 

Sportzaal

Als de ontwikkelingen het toelaten, volgen er per 1 juli nieuwe versoepelingen. Aan dat pakket zijn door het kabinet enkele categorieën toegevoegd. Waaronder ook onze sportzaal. Eerder gold 1 september als openingsdatum. Uiteraard gelden daarbij basisregels en aanvullende maatregelen. Definitieve besluitvorming hierover volgt eind juni.  Kleedkamers en douches blijven voor alsnog bekend gesloten.

 

Sportcafé

Het sportcafé zal net als de zaal onder voorbehoud 1 juli opengaan. Wij hopen dat we dan al onze sporten weer kunnen hervatten en we vervolgens gezamenlijk een drankje kunnen nemen in het sportcafé.

We vinden het jammer dat we nog niet open kunnen en missen onze gebruikers, bezoekers en alle (vrijwillige) medewerkers. De organisatie kreeg steeds meer vorm en staat nu weer grotendeels stil. We zijn ervan overtuigd dat zodra we weer open mogen iedereen er weer staat en dat we vol enthousiasme de draad weer op pakken. Pas goed op jezelf en elkaar. Mei elkoar, foar elkoar!

Houd onze website en Facebook in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen. www.rolpeal.nl

 

Stichtingsbestuur en management Rolpeal

Veelgestelde vragen 'Zwembad'

Wanneer is het zwembad weer geopend?
Het zwembad is geopend vanaf 1 juli 2020. Het zwembad zal uitsluitend geopend zijn voor zwemles en banenzwemmen. Vanaf 8 juli gaat ons zomerrooster in. Over de inhoud wordt in week 25 meer bekend gemaakt.
Moet ik reserveren?
Ja, u kunt uitsluitend reserveren voor banenzwemmen via: (link volgt later).
Mag ik komen vrijzwemmen?
Vanaf 1 juli is het zwembad uitsluitend geopend voor Easy Swim zwemles en banenzwemmen. Vanaf 8 juli gaat ons zomerrooster in. Over de inhoud hiervan wordt in week 25 meer bekend gemaakt.
Mag ik gebruik maken van de sanitaire voorzieningen?
Het is verplicht om van tevoren thuis de douchen, aangezien dit niet bij ons mag. Het toiletgebruik binnen de Rolpeal is toegestaan, maar wel met toestemming van de medewerkers. Op die manier krijgen wij de mogelijkheid het toilet direct te desinfecteren.
Welke maatregelen kan ikzelf nemen qua hygiëne en persoonlijk contact?
1. Douche thuis, zowel voor als na het bezoek aan de Rolpeal. 2. Volg de looproute en instructies van de medewerkers. 3. Vermijd contact met medebezoekers. 4. Kom alléén als u en uw gezin gezond zijn. 5. Desinfecteer uw handen voor vertrek en in de Rolpeal.
Is mijn rittenkaart nog geldig?
Alle abonnementen worden verlengt met de duur van het aantal weken dat we dicht zijn geweest.
Mag ik een kinderfeestje houden in de Rolpeal?
Vanaf 1 juli is het zwembad uitsluitend geopend voor de zwemlessen en banenzwemmen. Op 8 juli gaat ons zomer rooster in. Over de inhoud hiervan wordt in week 25 meer bekend.

Veelgestelde vragen 'Sporthal'

Is de sporthal weer open?
Op dit moment zijn wij gesloten. Vanaf 1 juli 2020 mogen wij weer open, mits de overheid hier toestemming voor geeft.
Mag ik de zaal huren voor particulier gebruik?
Vanaf 1 juli is er weer voor jongeren tot 18 jaar de mogelijkheid om binnen te sporten. Houd hierin wel rekening mee dat er altijd een volwassene begeleider bij aanwezig moet zijn. En ook hier de aangepaste regels gehandhaafd moeten worden. Volwassenen van 19 jaar en ouder zijn helaas nog niet toegestaan in de sporthal om te sporten.
Is het Sportcafé open?
Als de versoepeling van de maatregelen goed gaat en het coronavirus onder controle blijft, mag het sportcafé vanaf 1 juli open. Hierbij dienen we ons aan de regels van de horeca te houden. Tegen die tijd zullen wij onze regels bekendmaken.

Veelgestelde vragen 'Sportcafé'

Is het Sportcafé open?
Als de versoepeling van de maatregelen goed gaat en het coronavirus onder controle blijft, mag het sportcafé vanaf 1 juli open. Hierbij dienen we ons aan de regels van de horeca te houden. Tegen die tijd zullen wij onze regels bekendmaken.